vrijdag 28 oktober 2011

Your kingdom come


Afgelopen week ben ik op de city to city conferentie geweest in Berlijn. Een geweldige ervaring om met vele andere gemeentestichters bemoedigd, maar ook gescherpt te worden. 

De week stond vol van interessante speeches en workshops. Scherp was Stefan Paas met zijn visie op gemeente groei. Waarom willen we zo graag groeien. Is dat wat de bijbel ons voor houdt? Ook Tim Keller wees er op naar het zoeken van het evangelie in de kerk. Waarin komt het hart van het evangelie naar voren?  Geweldig om over deze dingen na te mogen denken.

Deze week veel ontmoetingen gehad met veel creatieve mensen met een hart vol voor het evangelie. Ik was erg geroerd door een gesprek dat ik dinsdag avond had met Christian en Katharina Lang. Een jong stel dat van Frankfurt naar Potsdam is verhuist om een nieuwe gemeente daar te beginnen. Zij hadden gehoord over het gebrek aan kerken in Potsdam en hebben daarvoor alles achter gelaten. Nu staan zij op het punt om een koffie shop te beginnen en vandaar uit het evangelie te delen. Ik werd geraakt door hun toewijding om alles op te zeggen en hun leven in te zetten voor de verspreiding van het evangelie in eigen land. Katharina was zelfs in een Starbucks gaan werken om uit te vinden hoe alles werkt in een koffie zaak! Juist deze mensen hebben een nieuwe  en verfrissende kijk op het delen van het evangelie en het vormen van een gemeenschap. 

Het einde van de conferentie hebben we afgesloten met een gebed voor ieder land apart. Geweldig om zo ook andere broers en zussen te mogen bemoedigen en zegenen met gebed. Een moment van kippenvel om zo samen één te mogen zijn in Christus. Samen in gebed om te mogen vragen ‘Your kingdom come’

1 opmerking:

  1. Mooi! In het Nederlands Dagblad hebben verslagen gestaan van de toespraken van Tim Keller en van Stefan Paas. Fijn dat je erbij hebt kunnen zijn!

    BeantwoordenVerwijderen